Dilimizin Zenginlikleri Proje Bülteni

Sayın Bakanımız Yusuf TEKİN tarafından tanıtılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” okullarda yapılması planlanan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Söz varlığı zenginliği ile temel dil becerileri özellikle okuma becerisi ve anlama süreçleri arasında sıkı bir ilişki bulunmaktadır. Okuma becerileri okuduğunu anlama süreçleri arasında sıkı bir ilişki bulunmaktadır. Okuma ile okuduğunu anlama süreçlerinin temelini de kapsam ve uygulama becerileri ile okuduğunu anlama süreçlerinin temelini de kapsam ve uygulama olarak 0-6 yaş aralığına denk gelen erken okuryazarlık becerilerinin gelişimi oluşturmaktadır.

Okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocukların sahip olduğu söz ailelerimizin sürece etkin katılımı uygulanacak projenin verimini varlığının geliştirilmesi ve erken okuryazarlık becerilerinin desteklenmesine artıracaktır. Yürütülecek çalışmalarda siz değerli ailelerimizin sürece etkin katılımı uygulanacak projenin verimini artıracaktır.

Yapılacak çalışmalara katılmanız ve keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle

 

28.12.2023 39

28-12-2023